EN   logo eef

Εισηγητές

 

arnelou

Λήδα Αρνέλλου

Διδάκτωρ Επικοινωνίας της Επιστήμης

Η Λήδα Αρνέλλου σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Από το 2002 έως σήμερα εργάζεται ως ερευνήτρια σε προγράμματα που αφορούν στην εκπαίδευση, στην ανάλυση εκπαιδευτικού υλικού και στην Δημόσια Εικόνα της Επιστήμης, όπως αυτή εμφανίζεται στα ΜΜΕ. Από το 2007 εργάζεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Έχει συμμετάσχει στην παραγωγή τριών βραβευμένων ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος Ευγενίδου, έχει γράψει άρθρα για το περιοδικό Science Illustrated και ήταν ραδιοφωνική παραγωγός της εκπομπής «What’s Up Doc?» με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα της Επιστήμης και Τεχνολογίας. Από τον Σεπτέμβριο 2017 είναι στην ομάδα αρχισυνταξίας του ένθετου εντύπου επιστήμης και τεχνολογίας «Πρίσμα».

   
Gavrinas

Κωνσταντίνος Γαβρίνας

Μαθηματικός, καθηγητής Πληροφορικής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά και Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διδάξει σε σεμινάρια πληροφορικής αναφορικά με την δημιουργία και διαχείριση website (Joomla, WordPress), όπως επίσης και σε σεμινάρια χρήσης του MS Office για τα οποία έχει συγγράψει σχετικά βιβλία. Επιπλέον έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά πληροφορικής. Έχει δημιουργήσει και διαχειρίζεται website εμπορικού, ενημερωτικού και αθλητικού χαρακτήρα. Συνεργάζεται με το Ίδρυμα Ευγενίδου από το 2012 σε σεμινάρια πληροφορικής.

 

 
haraker

Χαρά Κεραμιτζή

Πληροφορικός, Υπολογιστική Γλωσσολόγος

Η Χαρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λέσβο. Σπούδασε Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με κατεύθυνση την Τεχνολογία Λογισμικού και Ευφυή Συστήματα. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές ήταν στο πεδίο της Γλωσσικής Τεχνολογίας στο τμήμα Ρομποτικής του ΕΜΠ σε συνεργασία με το τμήμα Γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ και το Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου, όπου και ανέπτυξε σε Java Πολυεπίπεδο Λεξικό LFG/XLE. Έπειτα, παρακολούθησε το τμήμα Παιδαγωγικής Επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ και παράλληλα εξειδικεύτηκε στην εκπαίδευση ΑΜΕΑ.
Γνωρίζει Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά και Γαλλικά και στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τη Ραπτική, αλλά και τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και τη Μουσική.

 

 

Rizopoulos

 Κωνσταντίνος Ριζόπουλος

 Βιβλιοθηκονόμος, μουσικός

Ο Κωνσταντίνος Ριζόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Έχει σπουδάσει βιβλιοθηκονομία, αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου, μουσική, καλλιτεχνική βιβλιοδεσία και ζωγραφική. Έχει εργαστεί ως μουσικός, δάσκαλος κιθάρας, βιβλιοθηκονόμος και διακοσμητής σε αρχιτεκτονικό γραφείο. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος χορωδίας, μέλος λαϊκής ορχήστρας δήμου, και μέχρι και σήμερα συμμετέχει σε μουσικά σχήματα με συναυλιακή δράση. Έχει ασχοληθεί με τη μουσική σύνθεση και εκτός από την κυκλοφορία ενός CD έχει βραβευτεί και σε διαγωνισμό μελοποιημένης ποίησης. Έχει υπάρξει αρχισυντάκτης ιστότοπου με θέμα το design, την αρχιτεκτονική και την τέχνη. Από το 1995 εργάζεται στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου ως βιβλιοθηκονόμος. Μεταξύ άλλων σχεδιάζει και εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις, υλικό προώθησης της Βιβλιοθήκης, ενώ έχει δημιουργήσει λογισμικό διαχείρισης εργασιών της Βιβλιοθήκης. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την ποδηλασία βουνού.

 

danaisaridou

Δανάη Σαρίδου

Τελειόφοιτη του Τμήματος Γραφιστικής Κατεύθυνση Γραφικών Τεχνών, Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών, Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας

Η Δανάη Σαρίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Είναι τελειόφοιτη της Γραφιστικής Σχολής κατεύθυνση Γραφικών Τεχνών. Έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια βιβλίων και την δημιουργία ιατρικών φυλλαδίων. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη επιμορφωτικών σεμιναρίων Ιατρικού περιεχομένου για τέσσερα χρόνια. Έχει ασχοληθεί με το webradioως ραδιοφωνικός παραγωγός και διδάσκει Pilates. Στον ελεύθερο της χρόνο φτιάχνει κοσμήματα από μέταλλο και παρακολουθεί μαθήματα yoga.

   
jason 

 

Ιάσονας Ταούκης

Τελειόφοιτος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά 

Ο Ιάσονας Ταούκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 και είναι τελειόφοιτος του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ασχολείται κυρίως με την Ρομποτική και την Τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση. Έχει ασχοληθεί με διαγωνισμούς ρομποτικής καθώς και με προπονήσεις ομάδων που συμμετείχαν σε αυτούς.
Το 2014 και το 2015 ήταν μέντορας και προπονητής ομάδας της ελληνικής αποστολής στους παγκόσμιους διαγωνισμούς Ρομποτικής. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την τεχνητή νοημοσύνη αλλά και για ανάπτυξη παιχνιδιών και ιστοσελίδων.

   
dimitra tsoumpri

Δήμητρα Τσουμπρή

Τελειόφοιτη της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου 

Η Δήμητρα Τσουμπρή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992 και είναι τελειόφοιτη της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου(Ε.Μ.Π.). Ασχολείται κυρίως με το σχεδιασμό και το Physical Computing. Στην διάρκεια των σπουδών της έχει παρακολουθήσει σεμινάρια παραμετρικού σχεδιασμού, φωτογραφίας και ρομποτικής, ενώ έχει λάβει μέρος και στο 19ο συνέδριο Κβαντικής Μηχανικής και Εφαρμογών Λέιζερ, στη Σωζόπολη (2016) , ως μέλος της ομάδας της σχολής Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. για την εφαρμογή της ολογραφίας στην αρχιτεκτονική.  Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη μουσική, την συγγραφή βιβλίων και τη διαχείριση του blog της. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. 

   
Ασκούμενοι  
   
Giannis CV Photo

Γιάννης Θεοφιλίδης

Τελειόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

O Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995 και μεγάλωσε στο Λουτράκι. Είναι τελειόφοιτος σπουδαστής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, με έδρα την Σπάρτη και έχει ως επιλογή του την κατεύθυνση Λογισμικού. Έχει δουλέψει ως τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και ασχολείται με το front-end developing. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ασφάλειας δικτύων και προγραμματισμού, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την ρομποτική και τα ηλεκτρονικά κυκλώματα.

   
 aggelikikaramolegou

Αγγελική Καραμολέγκου

Τελειόφοιτη του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων, Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών, Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας

Γεννήθηκε το 1972 στον Πειραιά. Το 1990 αποφοίτησε από Τ.Ε.Λ. με πτυχίο Σχεδιάσεως Έργων Πολ. Μηχανικού & Αρχιτέκτονα του Δομικού τομέα. Έχει πτυχίο Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών από το Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας, καθώς και Ελληνομαθών Γραμματέων από Ιδιωτική Σχολή. Το 2014 ξεκίνησε να σπουδάζει στο τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών στο Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Έχει συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση με μελέτη Βιοκλιματικού σχολείου, σε έκθεση 3d projection mapping με θέμα «Το παιδί και η τεχνολογία» και στην έκθεση 100% Ηοtel Show με βιομηχανικό σχεδιασμό σειράς επίπλων για το Κέντρο Γάτας Αιγαίου.


 

Για να δείτε τους ασκούμενους που έχουν πραγματοποιήσει την πρακτική τους άσκηση στο UTech Lab πατήστε εδώ

 


 logo eef

To Ίδρυμα Ευγενίδου δημιούργησε το UTech Lab με την συνεργασία και την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.Φάληρο - Τηλ: 210 9469 694 - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

 

 US Embassy Athens